Informatie over de Covid vaccinatie en de Griepprik 2022

Portland Huisartsen Griep campagne

Informatie over de Covid vaccinatie en de Griepprik 2022

Informatie over de Covid vaccinatie en de Griepprik 2022

Wanneer kan ik de griepprik komen halen?
Wanneer u voor de griepvaccinatie in aanmerking komt, krijgt u de uitnodiging per post. De vaccinaties worden gegeven op:
Vrijdag 14 oktober tussen 16:00 en 18:00 uur en op
Dinsdag 18 oktober tussen 15:00 en 17:00 uur.
U bent welkom op de datum en tijd die op uw brief staat aangegeven. Indien u echt niet naar deze aangegeven datum kunt komen en u alles geprobeerd heeft om dit te regelen hebben wij een uitwijk mogelijkheid op 1 november tussen 13.30 uur en 14.30 uur, let op! U moet voor deze datum wel een afspraak maken via de assistente.

Kan ik de herhaalprik tegen corona en de griepprik tegelijkertijd halen of moet daar tijd tussen zitten?
Mensen kunnen kort op elkaar of tegelijkertijd een uitnodiging voor de herhaalprik tegen corona en de griepprik ontvangen.
De corona vaccinatie haalt u bij de GGD. De griepprik haalt u bij uw huisarts. Daarom ontvangt u verschillende uitnodigingen. U mag beide prikken tegelijkertijd of kort na elkaar krijgen.

Wie kan er een Covid herhaalprik krijgen?
In het najaar kan iedereen van 12 jaar of ouder die de basis-serie tegen corona heeft afgerond de herhaalprik krijgen. Als eerste worden mensen met een medisch risico en zorgpersoneel met patiëntencontact uitgenodigd. Daarna kan iedereen van 12 jaar de coronaprik halen, vanaf 3 maanden na de laatste prik of 3 maanden na de laatste coronabesmetting. Deze uitnodiging gaat via de GGD, voor verdere vragen over de Covid vaccinatie kunt u met de GGD contact opnemen.

-Mensen met een medisch risico: Mensen vanaf 60 jaar (en mensen die in 2022 60 jaar worden).
-Mensen vanaf 12 jaar tot 59 jaar die jaarlijks van hun huisarts een uitnodiging voor de griepprik krijgen.
-Bewoners van verpleeghuizen.
-Mensen met het syndroom van down.

Kan het Covid vaccin en de Griepprik samen met het HPV vaccin?
U mag beide prikken tegelijkertijd of kort na elkaar krijgen.

Kunt de Griepprik aan huis krijgen?
Indien u echt niet naar de huisarts kunt komen en u alles geprobeerd heeft om dit te regelen kunnen wij bij uitzondering langs uw huis komen met de griepprik.
Denkt u voor een huisbezoek in aanmerking te komen dan kunt u contact opnemen met de assistente om de afspraak in te plannen.
Kunt de Covid vaccinatie aan huis krijgen?
Wij hebben het Covid vaccin niet op de praktijk liggen. Indien u echt niet naar de GGD priklocatie kunt komen en u alles geprobeerd heeft om dit te regelen kunnen wij bij uitzondering langs uw huis komen met het Covid vaccin. Het vaccin moet eerst door ons opgehaald worden bij de GGD.
Denkt u voor een huisbezoek in aanmerking te komen dan kunt u contact opnemen met de assistente of er een mogelijkheid is om de afspraak in te plannen.

Voor al uw andere vragen kunt u terecht op de website van het RIVM.

Meer informatie over de jaarlijkse griepprik vind u op:

https://www.thuisarts.nl/griep/ik-wil-griep-voorkomen-griepprikTranslate »
Call Now Button