Vaccinatie’s COVID in de huisartspraktijk

Vaccinatie’s COVID in de huisartspraktijk

Vaccinatie Corona

Jammer genoeg is de vaccinatie voor COVID19 niet zo makkelijk als de jaarlijkse griepvaccinatie. De vaccinaties komen steeds met een paar tegelijk beschikbaar, ze moeten soms onder bijzondere omstandigheden worden bewaard en er zijn verschillende vaccins die elk bij andere groepen moeten worden gegeven. Echt heel ingewikkeld allemaal. Op deze pagina vindt u de informatie over het prikken door de huisarts.

Alles over de vaccinaties

De informatie over de vacinaties verandert zowat dagelijks. Wij kunnen dat niet hier bijhouden. Hieronder de plekken waar ze dat wel doen:

Thuisarts.nl – Informatie over prikken tegen Corona

Rijksoverheid – 22 vragen over de coronavaccinatie

RIVM – COVID19-vaccinatie

Vaccinatie in onze praktijk*

We hebben hebben vanaf woensdag 30 maart uitnodigingen verstuurd voor de eerste groep mensen
Als eersten zijn aan de beurt:

  1. mensen geboren in het jaar 1956 en 1957 (die hebben we op onze lijst)
  2. mensen met het syndroom van Down (trisomie 21)
  3. mensen met fors overgewicht (een BMI van 40 of hoger)

Voor groep 2 en 3 is het voor ons lastig om precies te weten wie dit zijn. Soms staat dat niet of niet goed in ons medisch dossier. Als u denkt dat u of een gezinslid van u bij deze groepen hoort, laat dit dan weten aan de praktijk, via een e-consult of indien u dit niet lukt via de assistente.

Indien u niet zeker bent van uw BMI kunt u dit uitrekenen op de BMI rekenmachine van het voedingscentrum.

Nieuws 2 april

Het ministerie van VWS heeft vrijdagmiddag 2 april besloten dat de inzet van het AstraZeneca-vaccin tijdelijk wordt beperkt. Voorlopig mogen alleen mensen van 60 jaar en ouder (geboren in 1960 of daarvoor) het vaccin ontvangen. Dit geldt in ieder geval tot en met woensdag 7 april. Aanleiding hiervoor zijn nieuwe meldingen van mensen met ernstige klachten na vaccinatie. Dit heeft gevolgen voor huisartsen die dit weekend en/of volgende week vaccineren.Call Now Button
Translate »